Gratis WiFi | Gratis parkeren | Auto opladen
1906 img bnr facebook image xl 20160929215951

Stichting Betuws Blues en Jazz Promotie

Sinds 1989 organiseert de stichting blues en jazz concerten in de Betuwe.

Eerst in het theater Agnietenhof in Tiel, waar in de maand maart tweeëntwintig jaar het fameuze festival An Evening With The Blues plaatsvond met o.a. Luther Allison, The Holmes Brothers, Johnny “Clyde” Copeland, Linda Hopkins, Michael Burks, Kenny Neal, John Primer, William Clarke, Little Willie Littlefield om er maar een paar te noemen.

In Geldermalsen werden er intieme concerten gehouden in Opus 5, het latere Lingehuis en in Le Mélangeur. Ook daar waren grote namen uit de blueswereld aanwezig o.a. Guy Davis, Big Daddy Wilson, Doug MacLeod, Hans Theessink, Michael de Jong, Spencer Bohren en Lightin’Guy.

Voor de stichting kwam De Pluk als een geschenk uit de hemel. Hoewel Het Lingehuis sfeervol en erg gezellig was, voldeed het knusse theatertje niet meer aan de eisen van deze tijd.
Gelukkig hebben we de sfeer mee kunnen nemen naar De Pluk. Het publiek komt uit heel Nederland en soms daar buiten vandaan. De zaal wordt geroemd om het perfecte geluid waar Ankey Productions voor zorgt en de gastvrijheid van de vrijwilligers. Zelfs de bitterballs, die door twee lieftallige dames in de pauze worden geserveerd, zijn beroemd tot in Amerika.

De bezoekers komen om te luisteren en dat wordt door de musici erg op prijs gesteld, waardoor de wisselwerking tussen hem of haar en het publiek geweldig is op zo’n avond.
De stichting doet het anders dan haar collega’s. We hebben geen vaste avond of middag en hebben ook niet een half jaar van tevoren al een act geboekt. Wij onderscheiden ons van de anderen om in te haken op een act, die voor ons en het publiek interessant is en hierdoor kunnen we acts halen, die niet vaak in Nederland te zien zijn.

Ongeveer drie keer per jaar organiseren wij een concert in de theaterzaal en ieder jaar de tweede zondag in januari een middagconcert in het grand café. Dat is dan een concert met zit- en staanplaatsen.

Houd onze site in de gaten of de agenda van De Pluk. Een andere mogelijkheid is om een email te sturen naar betuwsblues@gmail.com en je te laten opnemen voor de nieuwsbrief.

Contact

Stichting Betuws Blues en Jazz Promotie
Van Houtenstraat 26
4191 HN Geldermalsen
06- 47 26 08 61
www.stbbenjp.nl