Gratis WiFi | Gratis parkeren | Auto opladen

Kunstexpositie Katja Dupont en Wilbert Janssen

GELDERMALSEN • Teken-kunst van Katja Dupont en beelden gemaakt door Wilbert Janssen onder één dak. Expositie in De Pluk te Geldermalsen van 4 november 2023 tot en met 20 januari 2024.

Katja tekent realistische zwart-wit tekeningen met een dunne inkt pen op aquarelpapier. Vooral dierportretten genieten haar voorkeur. De portretten spreken in haast menselijke emoties tot ons. Dat ze voorheen als ontwerper werkte zie je terug in beeldcompositie en keuze voor eenvoud en rust. 

Wilbert maakt beelden waarbij hij werkt met hergebruik van materialen, vaak combinaties van staal met hout en steen. Dit leid tot opmerkelijke creaties en fantasievolle beelden. Een afgedankt keukenblad veranderd hierbij in een vervaarlijke drakenkop, om maar een voorbeeld te noemen. Katja en Wilbert ontmoetten elkaar 35 geleden tijdens de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting te Boskoop en wonen samen sinds 1995 in Geldermalsen.

Katja
Na haar opleiding is Katja lang werkzaam geweest als zelfstandig tuinontwerper onder de naam IJzerhart. Daardoor niet onbekend met het gebruik van de inkt pen. Een aantal jaar geleden heeft ze haar talent en passie voor het tekenen centraal gesteld. Inmiddels exposeert ze regelmatig en neemt ze deel aan de jaarlijkse WaardArt atelierroute.

Wilbert
Wilbert startte in 2014, samen met Katja, het bedrijf IJzervreter. Een bedrijf dat zich richt op het vlak van actieve trainingen, teamontwikkeling en weerbaarheid. Na de opleiding via het Gilde tot smid in 2012 is Wilbert begonnen met het maken van beelden waarbij zijn creativiteit en inzicht in veranderprocessen in zijn beelden duidelijk naar voren komt.

De expositie


Katja en Wilbert exposeren van 4 november 2023 tot en met 20 januari 2024 in multifunctioneel centrum De Pluk. De werken zijn te koop. Een overzicht van tekeningen door Katja Dupont is te vinden op: www.ijzerhart.net Werk van Wilbert Janssen op Facebook en Instagram: ijzervreter art

Informatie
Meer informatie via e-mail katja.dupont@ijzerhart.net, info@depluk.nl of aan de balie van De Pluk. De Pluk is geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 23:00 uur, zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur en tijdens activiteiten. Toegang is gratis.