Gratis WiFi | Gratis parkeren | Auto opladen

Expo-Pluk: Kindertekeningen gemaakt op de iPad

Te zien in gebouw de Pluk, Rijksstraatweg 64, 4191SG, Geldermalsen
Van 25 januari t/m 29 februari 2024

De expositie is het resultaat van het werk gemaakt tijdens de cursussen ‘tekenen op je iPad voor kids’ onder de inspirerende leiding van kunstenaar en illustrator Ien van Laanen, mede bekend van haar tekeningen voor de covers van de Nederlandse Harry Potter uitgave.
Naar aanleiding van een mooi gedicht of verhaal zijn verschillende groepen kinderen tussen 10 en 14 jaar, gaan fotograferen, tekenen, schilderen en schrijven op een iPad. En de resultaten mogen er zijn, van boekomslagen tot zelfportretten. ‘de Blauwbilgorgel’ van Cees Buddingh was één van de gedichten die leidde tot prachtige tekeningen. Komt dat zien !

De kinderen zijn onder begeleiding van Ien met speciale teken-software aan de slag gegaan en krijgen met veel plezier zowel de software als het creatieve proces van het bedenken, vormgeven en afwerken van een eigen affiche, beeld of boekomslag onder de knie.
‘Alles is mogelijk ! ’ zegt Ien.

Deze cursussen en de expositie worden mede mogelijk gemaakt door de samenwerking van Welzijnwestbetuwe, de Bibliotheek Rivierenland en de PLUK.

Ien van Laanen is illustrator, beeldend kunstenaar, en docent. Ze maakte illustraties voor verschillende bekende kinderboeken, werkte voor landelijke dagbladen en voor allerlei uitgevers en instanties. Ze gaf cursussen en seminars op de HKU en werkt nu met volwassenen en kinderen in de Pluk.

flyer