Gratis WiFi | Gratis parkeren | Auto opladen
Welzijn West Betuwe

Fit & Vitaal wandeling

11 mensen hebben dit evenement bekeken. 11 mensen hebben dit evenement bekeken.

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijk om vitaal ouder te worden. Door regelmatig te wandelen blijf je fitter. Je maakt je spieren en gewrichten sterk en je stimuleert de bloedsomloop. Het verkleint het risico op bepaalde ziekten. En bovenal is het gewoon gezellig om met anderen uit de buurt te wandelen.  Door mee te doen aan de wandelgroepen in Geldermalsen of Beesd daagt men zichzelf uit om deze zomer iedere week te wandelen gedurende een langere periode.

Gezond in beweging

Onderzoek laat zien dat mensen die wandelen zich na een wandelprogramma fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook zelfstandig in beweging te blijven!

Wandelen helpt op een gezonde manier in beweging te komen! Daarom zijn er ook dit jaar wandelgroepen voor inwoners die graag willen werken aan hun gezondheid. Iedereen kan meedoen want wandelen is goed en gezellig voor iedereen!   Men wandelt zo’n 20 weken lang één keer per week met een groep een wisselende route. Er is zo af en toe een begeleider aanwezig, maar in principe bepaalt de groep zelfstandig de route.

Samen aan de wandel!

Samen wandelen staat voorop! Daarom is het uitgangspunt dat er rekening wordt gehouden met de verschillende loopniveau ’s en dat de afstand en intensiteit van de wandelingen daarop wordt aangepast. De startlocatie is elke week hetzelfde. Na afloop van een wandeling staat er op de locatie water klaar en is er de mogelijkheid om na te praten.

Gedurende de periode van circa 20 weken voegen we ook een keer een voorlichting toe over bijvoorbeeld looptechniek en valpreventie. Eind september is de afsluiting met een gezellige soepwandeling. Meedoen is gratis. Aanmelden kan door naam, telefoon en emailadres door te geven aan Jeroen Vuurens, buurtsportcoach bij Welzijn West Betuwe (jvuurens@welzijnwestbetuwe) of 06-39585964.                          

Aanvullende details

Aanvangstijd - 10:00

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar jvuurens@welzijnwestbetuwe.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

30 mei 2024 - 10:00 tot
30 mei 2024
 

Locatie

Online evenement
 

Evenement categorie

Delen met vrienden